Het Onderwijscentrum

Renovatie 
Het onderwijscentrum wordt vanaf juli 2024 tot en met het tweede kwartaal van 2025 gerenoveerd. De zelfstudieplekken, het servicepunt onderwijs en de printers zijn om die reden verplaatst. Kijk voor meer informatie in dit item.

Bezoekers

Het Onderwijscentrum (OWC) vormt het middelpunt van de faculteit Geneeskunde van het Erasmus MC. Het biedt ruimte voor het volgen van onderwijs en zelfstudie aan ruim 6000 studenten van de opleidingen Geneeskunde, Klinische Technologie, Nanobiology, Research Masters, PhD, Erasmus MC Academie, Skills lab en Simulatie, Huisartsgeneeskunde en de medisch specialistische vervolgopleidingen.

Zelfstudie
Het onderwijsplein biedt meer dan 400 studieplekken. Studenten kunnen hier studeren en gebruik maken van diverse ICT faciliteiten. Het onderwijsplein is omringd door 40 colloquium- en collegezalen. Het Onderwijs Service Centrum (OSC), verantwoordelijk voor het OWC, heeft als prioriteit het creëren van een optimale studieomgeving voor studenten.

Toegankelijkheid
Het OWC is uitsluitend toegankelijk voor studenten van de Erasmus Universiteit, de Research Masters, Klinische Technologie, Nanobiology en de Erasmus Academie. Het zichtbaar dragen van de Erasmus MC pas is vereist bij het studeren in het OWC.

Prettige studeeromgeving
Het Onderwijscentrum is een gemeenschappelijke ruimte waar alleen met respect voor elkaar en door naleven van afspraken een goede leeromgeving voor alle studenten bereikt wordt.

Legitimatieplicht
Hier is het zichtbaar dragen van de Erasmus MC pas verplicht. Je kunt gevraagd worden je te legitimeren. Heb je geen Erasmus MC pas? In dat geval kan worden gevraagd of je je collegekaart, of in het geval van short course de bevestigings email te tonen waaruit blijkt dat je in het Onderwijscentrum mag studeren. 

Pauzeren
Praten, bellen, eten of drinken? Doe dit in het gebied rondom de espressobar, leestafel en de Chesterfields.

Stilte
Respecteer de leeromgeving van anderen: pas het gebruik en het volume van je stem, je apparatuur en je algemene gedrag hierop aan.

Opgeruimd & Schoon
Houd met elkaar de leeromgeving schoon en gooi je afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.

Zelfstudieplekken
Een plek mag niet langer dan 15 min. worden verlaten. Spullen die langer op een lege plek blijven liggen worden verwijderd.

Handhaving
Volg altijd de geldende afspraken in het Onderwijscentrum op. Medewerkers van het OSC zien toe op de handhaving.

Meubilair
Het is niet toegestaan voeten op de bank te leggen en het meubilair te verschuiven.


Video & Foto opnames
Officiële opnames dienen gemeld te worden bij de afdeling communicatie (press@erasmusmc.nl). Bij opnames in het OWC mogen er geen studenten of bezoekers zonder toestemming herkenbaar in beeld komen. Er mogen geen activiteiten plaatsvinden op de 2e etage bij de studie eilanden. Op de 3e en 4e etage dient rekening gehouden te worden met studerende studenten. Blokker geen looproutes en/of trappen. Sessies mogen niet langer dan 1 uur duren om te lange overlast te voorkomen.

Openingstijden*

Maandag tot en met vrijdag                      

8.00 - 22.00 uur: gehele OWC geopend

Zaterdag                                                   

09.00 - 17.00 uur: gehele OWC geopend

Zon- en feestdagen                                  

OWC gesloten en niet toegankelijk. 

Computerzaal 5 is op zondagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur voor zelfstudie m.u.v. feestdagen (Erasmus MC pas noodzakelijk)


Buiten de openingstijden zal de bewaking ongenode bezoekers verzoeken te vertrekken.

Hulphond in het Onderwijscentrum
In het collegejaar 2022-2023 start bij de bacheloropleiding Nanobiology een student, die een hulphond meebrengt. Dit is een officiële hulphond, die toegang heeft tot het Onderwijscentrum van het Erasmus MC. Goed om te weten dat hier officiële toestemming voor is, en dat de hond niet geaaid mag worden en verder geen aandacht gegeven mag worden. Bij vragen kun je contact opnemen met de studieadviseur van Nanobiology: Tanja Hilkhuijsen – studieadviseur-NB@tudelft.nl.

*Wijzigingen voorbehouden. Controleer dit item regelmatig voor de actuele openingstijden.