Digitale collegekaart en pasfoto


Digitale collegekaart
Je krijgt een digitale collegekaart bij de start van je opleiding. Je collegekaart geldt voor de gehele duur van je studie(s) als officiële legitimatie. Wanneer hiernaar wordt gevraagd kun je deze via je mobiele telefoon of een ander mobiel device tonen. Je kunt je collegekaart terugvinden bij je personalia in OSIRIS. Nadat je bent ingelogd klik je rechtsboven op je foto (of initialen als je nog geen pasfoto hebt geupload). Klik vervolgens op 'mijn gegevens' en in de linkerkolom vind je het tabje 'Collegekaart'.

Uploaden pasfoto
Het is verplicht om een pasfoto te uploaden. Doe dit vóór je introductiedag of de eerste dag van je opleiding wanneer je geen introductiedag hebt. Ben je al van start gegaan met je opleiding en heb je dit nog niet gedaan? Doe dit dan zo snel mogelijk. Zonder pasfoto kun je namelijk worden geweigerd bij onderwijs en kan je diplomering vertraging oplopen. Je kunt je pasfoto gemakkelijk uploaden via OSIRIS. Log in met je ERNA-account en upload bij ‘Personalia’ je foto.

Uploaden pasfoto lukt niet?
In sommige gevallen kan het voorkomen dat je een klein wit vakje te zien krijgt bij het uploaden van je pasfoto. In dit geval is er in het verleden een blanco afbeelding geupload door de studentenadministratie (dit werd weleens gedaan om je inschrijving door te laten lopen). Wanneer er eenmaal een afbeelding is geupload kun je deze niet zelf verwijderen. Stuur in dit geval een mail naar team IUB (Inschrijving, Uitschrijving en Bekostiging) van de Erasmus Universiteit (EUR) via het e-mailadres: edf.es@eur.nl. Geef aan dat je de afbeelding (pasfoto) wilt verwijderen. Hierna kun je zelf een nieuwe pasfoto uploaden.

Legitimeren
Bij tentamens is identificatie uitsluitend mogelijk met de Erasmus MC pas of digitale collegekaart in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Er kunnen toegangscontroles plaatsvinden en je kunt door medewerkers van de Beveiliging en het Onderwijs Service Centrum (OSC) gevraagd worden je te legitimeren.

Contact
Meer informatie over je digitale collegekaart en uploaden pasfoto vind je op de website van de EUR

Erasmus MC pas
Let wel: de collegekaart is iets anders dan de Erasmus MC-pas. Interne studenten ontvangen ook een Erasmus MC pas. Hiermee kun je jezelf legitimeren binnen het Erasmus MC.