OSIRIS Student

Let op: OSIRIS Student wordt niet ondersteund in Internet Explorer. Wel door de browsers Chrome, Safari, Firefox en Microsoft Edge.

Studie-informatie en mail
OSIRIS is het Student Informatie Systeem van de Erasmus Universiteit. In OSIRIS Student staan o.a. je inschrijf- en studievoortganggegevens, toetsresultaten, studieadviezen, behaalde examens en persoonlijke mededelingen. Check ook regelmatig je studentenmail via OSIRIS Student onder het tabblad; 'berichten'. Het is beter OSIRIS Student te gebruiken dan andere inboxes zoals My Webmail en SIN-online gezien niet alle berichten daar binnen komen.

Functionaliteiten:

Inloggen
Je hebt toegang tot OSIRIS met je ERNA-account. Meer informatie over je account lees je in het kennisitem; ERNA-account.

Personalia en adreswijzigingen
Onder het tabblad; 'personalia', vind je jouw persoons- en adresgegevens en kun je ook je pasfoto uploaden. Je personalia neemt OSIRIS over uit Studielink dat is gekoppeld aan de Gemeentelijke Basis Administratie. Adresgegevens kun je wijzigen via Studielink. In het kennisitem; Onderwijs Service Centrum, lees je hier meer over. Wanneer je je pasfoto wilt wijzigen dient het ESSC eerst je pasfoto te verwijderen. Vervolgens kun je zelf in Osiris Student een andere foto uploaden.

Aanmelden voor (her)tentamens
In het kennisitem Tentamens en aanmeldenlees je hoe je je moet inschrijven voor (her)tentamens.

Studievoortgangsoverzicht
Het is van belang dat je regelmatig je studievoortgangsoverzicht controleert in OSIRIS. In het kennisitem;  Studievoortgangsoverzicht  en Studievoortgangsoverzicht lezen, lees je hoe je dit doet.

Cursus- of toetscode opzoeken
In OSIRIS heb je bij het zoeken van cursusinformatie of het aanmelden voor een tentamen de code van het onderwijs nodig. Deze staan grotendeels in je Studievoortgangoverzicht. Wanneer je niet weet welke code je moet gebruiken kun je deze achterhalen door een deel van de code in te voeren. Een cursuscode is namelijk opgemaakt uit een paar vaste delen.
• GEN (= Geneeskunde), BA (= bachelor), MA (= master), 1,2 of 3 (= collegejaar)
Wanneer je bijvoorbeeld in bachelorjaar 1 zit typ je in; GENBA1. Wanneer je in de master zit typ je in: GENMA (zonder jaar). Wanneer je op; 'zoeken', klikt krijg je al het onderwijs te zien van het betreffende bachelorjaar of de master. Ben je op zoek naar een code voor verplicht onderwijs? Dan kan het onderwijs ook onder de cursuscode staan met toevoeging van de afkorting VO, bijvoorbeeld GENVO-BA1.

Ruilen, inhalen of afmelden verplicht VO
In het kennisitem; Verplicht onderwijs en presentie lees je waar je de regels in OSIRIS kunt terugvinden (zie procedures bij ruilen of inhalen).

Deadlines bekendmaking resultaten
In het kennisitem Tentamens en aanmelden, lees je waar je de deadlines voor bekenmaking resultaten in OSIRIS kunt terugvinden (zie bekendmaking resultaten).

Bewijs van inschrijving
Je kunt in OSIRIS zelf een bewijs van inschrijving downloaden. In het kennisitem Bewijs van inschrijving lees je hoe.

In- en uitschrijven
In- of uitschrijven voor de opleiding Geneeskunde doe je via Studielink. Meer hierover vind je in de kennisitems; In- en uitschrijven bachelor, -master of -premaster