Canvas

Elektronische leeromgeving
Canvas is de elektronische leeromgeving van de EUR. In deze leeromgevingen staat onderwijsinhoudelijke informatie ter ondersteuning van je studie, zoals themaboeken, collegesheets, e-learning en forums.

Inloggen Canvas
Je logt in met je ERNA gegevens. Kies voor de optie; 'Erasmus Universiteit' bij het inloggen zodat je in de juiste omgeving komt.

Toegang Canvas
Voor toegang moet je ingeschreven zijn voor het juiste onderwijs of tentamen in OSIRIS. Is dit niet het geval, zorg dan dat je jezelf inschrijft via OSIRIS Student. Wanneer je onderwijs moet inhalen van voorgaande jaren word je niet altijd ingeschreven voor de cursus in OSIRIS. Reden kan bijvoorbeeld zijn dat je het verplicht onderwijs al wel behaald hebt. Je kunt in dit geval wel bij het onderwijsmateriaal.
In Canvas vind je een onderwijsoverzicht (courses) en archief voor de opleiding Geneeskunde.

Onderwijsoverzicht en archief
Via de pagina; Canvasoverzicht kom je direct in de juiste Canvas-omgeving van het bachelor onderwijs waar je naar op zoek bent. Voor de bachelor √©n master vind je tevens een onderwijsoverzicht en archief in Canvas. Let wel; er is voor de master verschil tussen de pagina's van het thema onderwijs en de speciale coschap pagina. Moet je bijvoorbeeld nog een bepaald vak volgen? Dan hoef je hiervoor niet per se een studiegroepnummer aan te vragen. Met een inschrijving voor het tentamen van een desbetreffende cursus heb je ook toegang tot het lesmateriaal op Canvas. 

Tijdens het collegejaar waarin je een thema volgt is de Canvas-pagina zichtbaar in je dashboard. In de master gebeurt het regelmatig dat blokken over de breek van het collegejaar heen lopen (31-aug/1-sept). Gebruik in dat geval het archief om snel bij de juiste pagina's te komen.


Publicatie onderwijsmateriaal
Bij de start van het collegejaar zijn nog niet alle Canvas-sites ingevuld en toegankelijk. In de regel wordt een site enkele weken voor het onderwijs begint, gevuld met informatie en opengesteld. Via het onderwijsoverzicht kun je doorklikken naar alle Canvas-sites, ook die waar je niet voor bent ingeschreven. Je hebt dan wel beperkte toegang en kunt niet deelnemen aan discussies of opdrachten inleveren. Sommige sites zijn helemaal niet toegankelijk. Mis je colleges of bepaalde bestanden op Canvas? Neem dan contact op met de respondent of themaco√∂rdinator. De contactgegevens vind je in OSIRIS Student bij de cursusinformatie.

Browser
Sommige browsers werken niet goed samen met Canvas. Dit is helaas niet te verhelpen. Onze ervaring is dat Google Chrome het beste samenwerkt met Canvas. Ook op de computers in het OWC vind je Chrome op de computers (S: Schijf).

Toch problemen?
Mocht je ondanks bovenstaande tips toch problemen hebben met Canvas, dan kun je na het raadplegen van de handleiding contact opnemen met het OSC. Daarbij adviseren wij, indien van toepassing, een screenshot van het probleem mee te sturen.