OSIRIS Zaak

Wat is het?
Met OSIRIS Zaak worden verzoeken van studenten en de bijbehorende werkprocessen & documenten gestroomlijnd. OSIRIS Zaak werkt geïntegreerd met de rest van OSIRIS en is de oplossing om verzoeken & processen te digitaliseren.

Hoe werkt het?
Je dient zelf een verzoek in via OSIRIS Student zoals bijvoorbeeld een ‘Aanvraag keuze- of oudste coschap’. Met uitzondering van de Zaak Masterdiplomering, hier wordt een Zaak voor je aangemaakt. Vervolgens kan de communicatie, beoordeling en afhandeling van het verzoek volledig digitaal plaatsvinden. Je kunt op ieder moment zien wat de status is van je verzoek. 

Processen via Zaak
In de toekomst zullen steeds meer processen via OSIRIS Zaak worden gedigitaliseerd. Op dit moment kun je voor de volgende processen Zaak gebruiken:

Behandeling via Zaak
Omdat de behandeling van OSIRIS Zaak digitaal gebeurt worden de behandelaars, ook wel actoren genoemd, gevraagd digitale goedkeuring te geven. Deze actoren (bijvoorbeeld jouw begeleider of de coördinator) worden gekoppeld aan jouw Zaak. Dit gebeurt aan de hand van de informatie die jij als student opgeeft in de formulieren.

Zaak vertraagd?
Als een activiteit (of processtap) te lang blijft hangen bij een actor is het de bedoeling dat jij als student zelf contact met deze actor opneemt over de voortgang.

Chrome als browser?
Gebruik je Google Chrome als browser? Zorg dan dat je pop-ups toestaat. Anders kun je geen zaak starten.

Hulp en meer informatie
Er is een speciale OSIRIS Zaak pagina gemaakt op Canvas. Hier vind je een overzicht van de verschillende Zaken en diverse handleidingen.