HiX rechten

Wat is HiX?
HiX is het elektronische patiĆ«ntendossier van het Erasmus MC. Tijdens je coschappen of masteronderzoek kan het nodig zijn om toegang tot HiX te hebben. HiX autorisatie wordt vanuit het Onderwijs Service Centrum (OSC) uitsluitend aangevraagd voor studenten die hun coschap of masteronderzoek binnen het Erasmus MC lopen. Autorisaties die niet voor een coschap of masteronderzoek zijn, moeten geregeld worden via de betreffende afdeling. 

HiX overeenkomst tekenen
Om toegang te krijgen tot HiX heb je binnen het Erasmus MC een aanstelling nodig als coassistent of student masteronderzoek. Hiervoor moet je een overeenkomst ondertekenen bij de start van het onderwijs van Inwendige Geneeskunde of Methoden van onderzoek. Voor het ondertekenen ontvang je een uitnodiging van het OSC. Deze uitnodiging ontvang je ongeveer twee weken voor de start van het onderwijs.

Hoe kom ik achter mijn microsectienummer?
Als je al werkzaam bent (of geweest) binnen het Erasmus MC behoud je hetzelfde microsectienummer. De aanstelling of rechten worden dan toegevoegd. Je kunt je microsectienummer inzien via Osiris Student. Na het inloggen klik je rechtsboven op je foto. Vervolgens kies je voor 'Mijn Gegevens' en klik je door naar het tabblad 'Aanvullende Info'.

HiX toegang
HiX rechten worden pas geactiveerd wanneer je daadwerkelijk begint met je coschappen of masteronderzoek. Je hebt toegang vanaf de eerste dag van je coschappen tot aan de laatste dag. Daarvoor en daarna niet.

HiX e-learning
Ga je voor het eerst met HiX werken? Het dringende advies is om eerst de e-learning te volgen. De e-learning is vanaf 1 september 2023 te vinden in Eduplaza. Informatie over Eduplaza is te vinden via de serviceportal Eduplaza, zoals de handleiding van Eduplaza.

Het voltooien van de e-learning is niet langer verplicht, de verantwoordelijkheid voor voldoende kennis van HiX ligt bij jou en de leidinggevende. 
Als je vragen hebt over de e-learning kijk dan op intranet bij 'Nieuwe medewerkers HiX' of neem contact op met hix.training@erasmusmc.nl.

Wijzigingen of vragen?
Als door omstandigheden een coschap langer duurt dan de geplande periode, moet dat worden doorgegeven aan het OSC zodat de autorisatie binnen HiX ook kan worden aangepast. Ook voor alle andere HiX gerelateerde vragen kun je contact opnemen met het OSC.