Erasmus MC pas coassistenten

Overeenkomst
Alle studenten van de master Geneeskunde ontvangen een uitnodiging per e-mail om de coassistentenovereenkomst te tekenen aan de balie van het Onderwijs Service Centrum (OSC). Het moment van ondertekenen is ingeroosterd in het onderwijsblok ‘Inwendige Geneeskunde’ of ‘Methoden van Onderzoek’, afhankelijk van waar je mee start. Hierbij wordt gevraagd om je identiteitsbewijs te tonen. Let op: uitsluitend je paspoort of identiteitskaart (geen kopie ID) zijn toegestaan, een rijbewijs voldoet helaas niet.

HiX-account
De coassistentenovereenkomst teken je eenmalig. Hiermee wordt zowel je autorisatie voor HiX in gang gezet als de administratie voor het afhalen van de coassistentenpas. Meer informatie over HiX autorisatie lees je in het item: HiX.

Microsectienummer
Alle medewerkers binnen het Erasmus MC hebben een microsectienummer (MSN).  Wanneer je al een MSN hebt moet je ook de overeenkomst ondertekenen. In dit geval behoud je je huidige MSN en wordt de nieuwe aanstelling hieraan toegevoegd. Wanneer je nog geen MSN hebt wordt deze voor je aangevraagd. Je kunt je microsectienummer inzien via Osiris Student. Na het inloggen klik je rechtsboven op je foto. Vervolgens kies je voor 'Mijn Gegevens' en klik je door naar het tabblad 'Aanvullende Info'.

Pas afhalen
Vanaf de start van het onderwijs van Inwendige Geneeskunde kun je jouw nieuwe medewerkerspas afhalen aan de balie van de Servicedesk (Fe-209, balie 3 en 4). Dit geldt enkel wanneer je beschikt over een studentenpas, en nog geen medewerkerspas hebt. Indien jij al beschikt over een medewerkerspas kun je deze blijven gebruiken tot het einde van je studie.

Borg betalen
Bij het wisselen van de pas kan er gevraagd worden om een borg van € 45,- te betalen. Deze borg ontvang je terug bij het inleveren van de pas aan het einde van je studie. Het wel of niet betalen van de borg heeft te maken met eventuele andere aanstellingen binnen het Erasmus MC en/of daar een uitbetaling bij van toepassing is. Dit is enkel zichtbaar voor de medewerkers van de Servicedesk (Fe-209) bij het aanmaken van de coassistentenpas.

Autorisatie & Toegang
Met je nieuwe pas heb je toegang tot de nieuwbouw en (met je MSN en wachtwoord) toegang tot HiX. Alle bestaande autorisaties en je krediet wordt overgezet op je nieuwe pas. Algemene autorisaties voor medewerkers krijg je automatisch op je pas. Toegang tot de spoedeisende hulp (SEH) en de nieuwbouw hoeft niet apart aangevraagd te worden. Afdelingsspecifieke autorisaties moeten worden aangevraagd door de afdeling waar je het coschap loopt. Je HiX autorisatie wordt automatisch per coschap geactiveerd. Hier ontvang je geen apart bericht over.

Contact
Voor vragen over de coassistentenpas of rechten op de pas, kun je tijdens de openingstijden terecht bij de balie van de Servicedesk (Fe-209) of bel naar 010-7044441. Indien tijdens een coschap in het Erasmus MC je toegang tot het Erasmus MC netwerk problemen oplevert, kun je contact opnemen met de Service Desk ICT (Fe-209) of bel naar 010-7044442. Indien je bij aanvang van een coschap geen toegang hebt tot HiX, neem dan contact op met het OSC via osc@erasmusmc.nl

Legitimatieplicht
Het zichtbaar dragen van de Erasmus MC pas in het OWC is verplicht. Je kunt gevraagd worden je te legitimeren. Heb je geen Erasmus MC pas? In dat geval kan worden gevraagd of je je EUR collegekaart, of in het geval van short course de bevestigings e-mail te tonen waaruit blijkt dat je in het Onderwijscentrum mag studeren.