Academy Attendance

Academy Attendance
Tijdens zowel het onderwijs in Bachelor als Master wordt voor het verplichte onderwijs de studentaanwezigheid geregistreerd met behulp van de online applicatie Academy Attendance. Deze registratie zal in de toekomst bij het meeste onderwijs binnen het Erasmus MC plaatsvinden.

Internet verbinding nodig
Het is voor Academy Attendance belangrijk dat je met een telefoon, laptop of tablet verbinding kunt maken met het Eduroam of Hotspot netwerk. Indien je geen telefoon/laptop/tablet hebt kun je deze mogelijk lenen van een medestudent; log in dat geval wel goed in en uit en/of gebruik een incognito tabblad. Verbind het apparaat eerst met het netwerk voordat je naar de website gaat.

Hoe werkt het?
De docent zal tijdens de les een 5-cijferige code verstrekken. Deze code dien jij als student in te vullen op de website. Hierna zie je direct in je scherm de bevestiging dat jij bent ingecheckt. Via je agenda (website Academy Attendance) kun je de registratie van je aanwezigheid altijd raadplegen. Je wordt verzocht om in je persoonlijk profiel een representatieve foto te uploaden.

Het is ook mogelijk; vaak bij kleinschalig onderwijs dat de docent zelf de aanwezigheid verwerkt. Ook dan kun je via de agenda zien of dit correct is gebeurd.

Let op: het is niet mogelijk om aanwezigheid achteraf te registreren. Zorg dus dat je zeker weet dat je bent ingecheckt anders moet je het onderwijs opnieuw volgen. Als je voor verplicht onderwijs hebt geruild met een medestudent is dat voor de registratie geen probleem.