Algemene informatie

Begeleiding in de praktijk
Het opleiden in het Erasmus MC is beroepsgericht. Wil je meer weten, kijk in het BPV-plan en het Reglement Verpleegkundige Basisopleidingen

Aansprakelijkheid en verzekering
Voor studenten is er een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Je dient jezelf te verzekeren voor ongevallen en invaliditeit.

Diversiteit en inclusie
Samen met de Hogeschool Rotterdam en het Zadkine biedt het Erasmus MC indien nodig een aangepast stagetraject voor BOL/Voltijds stagiaires met een lichamelijke beperking, alleenstaande ouder met jonge kinderen etc. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de BPV-co√∂rdinator van de onderwijsinstelling. 

Subsidie
Voor je begeleiding kan het Erasmus MC aanspraak maken op een aantal subsidies, zoals: Stagefonds Zorg, Subsidie Praktijkleren en SectorplanPlus. Om in aanmerking te komen voor de subsidiegelden moeten we bewijzen aanleveren, zoals o.a. loonstroken van start en einde opleiding, kopie beoordelingen, kopie diploma en het aantal dagen dat je hebt stagegelopen etc. 

Agora, Eduplaza en KMS
Als je je inloggegevens hebt opgehaald na de start van je stage, kan je inloggen op Agora (LET OP! Dit is een link naar een pagina die alleen te openen is als je bent ingelogd op Agora met je Erasmus MC account):