Leerplaatsprofielen

Leerplaatsprofielen
Op elke verpleegafdeling worden patiënten verpleegd/behandeld vanuit één of meerdere specialismen. Elk specialisme heeft zijn eigen kenmerken die bepalend zijn voor de zorg. Het doel van dit leerplaatsprofiel is om jou als student verpleegkunde te informeren over reële leermogelijkheden op de stageverlenende afdeling. Je gebruikt het leerplaatsprofiel om je te oriënteren op de stage en voor het maken van je POP/PAP of Startdocument.

De actualiteit van de afdeling is in kaart gebracht op o.a. het leerklimaat, leerinhoud en verpleegtechnische handelingen/vaardigheden. Aan de hand hiervan: 

Een aantal afdelingen werkt volgens het concept werkplekleren (aangegeven achter de desbetreffende leerplaatsprofielen beneden) waarbij studenten samen met gediplomeerd verpleegkundigen leren en ontwikkelen. Tweemaal per week is er ruimte voor onderwijsbijeenkomsten. De instellingsdocent is wekelijks aanwezig op de afdeling. Er is nog 1 leerunit/afdeling waarbij studenten na een inwerkperiode onder supervisie van gediplomeerd verpleegkundigen de totale zorg organiseren en verlenen.

Hieronder vind je de verschillende leerplaatsprofielen, gesorteerd op thema.
Afdeling Hematologie


Afdeling Hoofd/Hals (werkplekleren)


Afdeling Oncologie (werkplekleren)


Dagbehandeling Oncologie & Hematologie (geen mogelijkheid voor BBL/duaal)


Afdeling Urologie en Gynaecologie (werkplekleren, geen mogelijkheid voor BBL/duaal)Dagbehandelcentrum (werkplekleren, geen mogelijkheid voor BBL/duaal)


Intensive Care Volwassenen


PACU Recovery(geen mogelijk voor BBL/duaal)