ICT-faciliteiten


ERNA-account
Met je studenten- ofwel ERNA-account (zie ook het item ERNA account) kun je gebruik maken van de ICT-faciliteiten van het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit.  

Computerfaciliteiten
In het Onderwijscentrum vind je computers waarop je kun inloggen met je studentenaccount (ERNA). Daarvan zijn 34 zelfstudie stilteplekken.

WIFI, Eduroam en surfspot
Informatie over inloggen op het draadloze netwerk (Eduroam), software voor studenten (surfspot) en ICT-faciliteiten staat op deze pagina

Inloggen
Inloggen op de PC’s in het onderwijscentrum doe je met een verkorte ERNA ID. Dat is je studenten e-mailadres zonder @eur.nl; 123456ab. Meer informatie vind je in het kennisitem: ERNA account.

Privé apparatuur
Wil je op je eigen laptop, tablet of mobiel gebruikmaken van het wifinetwerk binnen het Erasmus MC? Zorg dan dat je inlogt op het Eduroam netwerk met je ERNA account. Voor privé apparatuur is geen ICT-ondersteuning.

ICT problemen
Wanneer je ICT-gerelateerde problemen ondervindt met computers in de onderwijsruimtes, kun je contact opnemen met het Onderwijs Service Centrum (OSC).

Medische bibliotheek
In de digitale medische bibliotheek kun je online boeken, artikelen en tijdschriften raadplegen. Informatie over inloggen, zoeken naar literatuur en deelname aan cursussen staat op de studentpaginavan de medische bibliotheek. Tevens vind je hier welke online boeken (ebooks) beschikbaar zijn.