ICT faciliteiten

ERNA account
Als ingeschreven Geneeskunde student kun je met je studentenaccount (zie ook het kennisitem: ERNA account) gebruik maken van de ICT-faciliteiten van het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit. In dit item lees je hier meer over.

Computerfaciliteiten
In het Onderwijscentrum vind je computers waarop je kun inloggen met je studentenaccount (ERNA). Daarvan zijn 34 zelfstudie stilteplekken.

Studentensoftware
Informatie over software voor studenten en het up to date houden hiervan vind je op de webpagina; Up to date.

Inloggen
Inloggen op de PC’s in het onderwijscentrum doe je met een verkorte ERNA ID. Dat is je studenten e-mailadres zonder @eur.nl; 123456ab. Meer informatie vind je in het kennisitem ERNA account.

Privé apparatuur
Wil je op je eigen laptop, tablet of mobiel gebruikmaken van het wifinetwerk binnen het Erasmus MC? Zorg dan dat je inlogt op het Eduroam netwerk met je ERNA account. Voor privé apparatuur is geen ICT-ondersteuning. Lees de handleiding Eduroam met Windows 10 of de handleiding Eduroam met Apple iOS voor hulp bij het verbinden met het Eduroam netwerk.

ICT problemen
Wanneer je ICT-gerelateerde problemen ondervindt met computers in de onderwijsruimtes, kun je contact opnemen met het OSC.

Wifi-problemen
Problemen met het Wifi netwerk kun je ook melden bij de OSC balie in het Onderwijs Centrum, belangrijk is dan wel om de aard van de problemen goed te aan te geven. Geef ook de locatie en datum/tijdstip van waarneming door.

Medische bibliotheek
In de digitale medische bibliotheek kun je online boeken, artikelen en tijdschriften raadplegen. Meer informatie vind je op de webpagina; Medische Bibliotheek. Tevens vind je hier welke online boeken (ebooks) beschikbaar zijn.