Vergoeding coassistenten

Vergoeding
Wanneer je een coschap loopt in een universitair medisch centrum (UMC) ontvang je een netto vergoeding van € 100,- per maand.*

Ook in de perifere ziekenhuizen heb je recht op onkostenvergoeding en kun je dit declareren. 
Dit kun je navragen bij personeelszaken van het ziekenhuis waar je het coschap loopt. Meer info vind je via deze link.

Wanneer heb je recht op een vergoeding?
Je hebt recht op een coassistenten vergoeding wanneer je coschap een studieonderdeel is van de masteropleiding Geneeskunde. Hierin loop je individueel een;

Dit doe je op een klinische afdeling van een UMC én je verricht taken in de “patiëntenzorg”.

Geen vergoeding voor

Wie bekostigt de vergoeding?
De vergoeding wordt betaald door het UMC waar je als coassistent staat ingeschreven als Geneeskunde student. Wanneer je ingeschreven staat bij de EUR, wordt de vergoeding betaald door het Erasmus MC. Ook als het coschap zelf binnen een ander UMC, bijvoorbeeld het LUMC, plaatsvindt. Wanneer het coschap binnen het Erasmus MC plaatsvindt, maar de coassistent elders als student staat ingeschreven, wordt de uitbetaling gedaan door het UMC horend bij de universiteit waar de coassistent staat ingeschreven.

Wanneer wordt de vergoeding uitbetaald?
De uitbetalingen vinden plaats aan het einde van iedere maand waarin de coschappen zijn gelopen. Let wel; de eerste betaling kan soms pas in de tweede maand van het coschap plaatsvinden (bijvoorbeeld: coschap start 1 september, eerste uitbetaling is eind september en uiterlijk eind oktober). De laatste betaling kan tevens plaatsvinden in de maand nadat het coschap eindigt.

Wat moet je doen om de betaling te ontvangen?
Het Onderwijs Service Centrum geeft maandelijks aan de Personeels- en Salarisadministratie door welke coschappen zijn gelopen en derhalve betaald moeten worden. Hiervoor hoef je zelf niets te doen. Wel moet je eenmalig je bankrekeningnummer, loonheffingsgegevens en een kopie van een legitimatiebewijs (géén rijbewijs) aanleveren. Mogelijk hebben wij deze gegevens al, bijvoorbeeld omdat je al binnen het Erasmus MC werkzaam bent. In dat geval is het controleren en eventueel aanpassen van deze gegevens voldoende.

Gegevens doorgeven, controleren en/of aanpassen

  1. Log in bij het Erasmus MC met je microsectienummer en wachtwoord. Wanneer je jouw wachtwoord voor het Erasmus MC kwijt bent, kun je bij de ICT servicedesk (Fe-209) een nieuw wachtwoord krijgen. Hiervoor moet je persoonlijk langsgaan bij de balie en een geldig legitimatiebewijs meenemen.
  2. Open intranet, kies voor ' Mijn Erasmus MC' en kies vervolgens voor het bovenste inlogscherm (inloggen voor persoonlijke gegevens).
    Kies voor 'Erasmus MC' in de lijst met instellingen en log in. Kun je niet inloggen op “Mijn Erasmus MC”, dan kan het noodzakelijk zijn om je wachtwoord te resetten. Wijzig via Ctrl-Alt-Delete je algemene wachtwoord en probeer nogmaals in te loggen. Lukt dit niet? Dan word je verzocht een printscreen van het gehele scherm (inclusief de foutmelding) te mailen naar hr.selfservice@erasmusmc.nl.
  3. Klik op de knop “persoonlijke gegevens”. Hierna verschijnt het scherm waarin je jouw bankrekeningnummer, de loonheffingsgegevens en een kopie van een legitimatiebewijs kunt opvoeren dan wel controleren. Ondervind je problemen met het invullen van de gegevens? Stuur dan een e-mail naar hr.selfservice@erasmusmc.nl.

Contact
Voor meer informatie en contactgegevens kijk op de Service Portal1 (zoekwoord: coassistenten).

* Omdat de wijziging per 1 januari 2020 geldt, zijn alle betalingen van januari 2020 t/m november 2020 omgezet van een bruto naar een netto betaling. Met de betaling van december 2020 heeft de correctie plaatsgevonden, en is het openstaande bedrag uitbetaald.

1De Service Portal is niet bereikbaar buiten het Erasmus MC.