Ambassadors

Solliciteren voor de functie Student-ambassador is weer mogelijk in het voorjaar. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Ambassador
Als Ambassador ben je het gezicht van de opleiding Geneeskunde en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op diverse evenementen ben je het eerste aanspreekpunt en ga je in gesprek met studiekiezers. Bijvoorbeeld tijdens open dagen, meeloopdagen, Summerschool, bezoeken aan middelbare scholen en andere activiteiten. Deze activiteiten vinden zowel in het Erasmus MC als elders in het land plaats en sinds de coronapandemie ook weleens online. Je helpt de studiekiezers om de juiste studiekeuze te maken. Jij bent er om hen een eerlijk verhaal te vertellen over jouw eigen ervaring tijdens jouw studie Geneeskunde en je werkt samen met andere enthousiaste ambassadors om de opleiding zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. 

Voordelen
Het is tevens een goede mogelijkheid om jouw presentatie- en gesprekstechnieken te ontwikkelen en veel nieuwe mensen te ontmoeten. Dit is een flexibele bijbaan waarbij je zelf aangeeft wanneer je kan werken. Dit is dus goed te combineren met de studie Geneeskunde. Ook zal je regelmatig werken met Ambassadors van andere faculteiten, hierdoor kom je in aanraking met diverse facetten van de Universiteit.

Wil je Ambassador worden?
Ben je eerste- of tweedejaars Geneeskunde en vind je het leuk om je enthousiasme over jouw studie uit te dragen? Zie je het als een leuke uitdaging om een presentatie te houden voor scholieren, ouders of andere geïnteresseerden? Hou je ervan om met mensen in gesprek te gaan? Wil jij je graag inzetten voor onze universiteit? Kortom: wil je jezelf naast jouw studie verder ontwikkelen op sociaal gebied? Word dan Ambassador en versterk ons team! 

Stuur jouw motivatiebrief en CV naar firstambassador.gnk@erasmusmc.nl

Ervaringen huidige Ambassadors
Benieuwd naar de ervaringen van huidige Ambassadors? Lees hieronder waarom Bram (22) en Marina (24) het zo leuk vinden om te werken als Geneeskunde Ambassador. 

Bram, 22 jaar oud en vijfdejaars Geneeskunde student

1. Waarom ben je Ambassador geworden?
Omdat ik het leuk vind om uitleg te geven over de studie waar ik enthousiast over ben, maar ook om een eerlijk beeld te geven over hoe de studie bevalt. 

2. Wat vind je het leukste aan Ambassador zijn?
Het is heel gemakkelijk te combineren met je studie én je doet leuke dingen tijdens het werk. Bijvoorbeeld tijdens meeloopdagen, dan kun je soms naar je eigen colleges en ga je daarna lekker lunchen met de hele groep. Ook de open dagen zijn erg gezellig en hier ontmoet je veel andere Ambassadors en leden van studieverenigingen.

3. Waarin heb je je het meest kunnen ontwikkelen?
Bedenken wat je aan een publiek wil overbrengen en hoe je dit vervolgens zo duidelijk mogelijk kan doen!

Marina, 24 jaar oud en zesdejaars Geneeskunde student

1. Waarom ben je Ambassador geworden?
Alweer 4 jaar geleden ben ik Ambassador geworden. Toen ik zelf nog op de middelbare school zat, ben ik naar een open dag van Geneeskunde geweest. Hier waren Ambassadors aanwezig die een praatje hielden en aan wie je heel laagdrempelig al je vragen aan kon stellen. Ik was na deze dag super enthousiast geworden om geneeskunde te gaan studeren. Toen ik eenmaal Geneeskunde studeerde, wilde ik graag mensen helpen met twijfels over hun studiekeuze. Want wie weet nou beter hoe het is om Geneeskunde te studeren dan wij?

2. Wat vind je het leukste aan Ambassador zijn?
Het leukste zijn natuurlijk alle live evenementen, zoals de open dag of schoolbezoeken. Op dit soort dagen worden er presentaties gegeven door ons. Ik vind het zelf heel leuk om op een begrijpelijke manier uit te leggen hoe de studie in elkaar zit en natuurlijk wat je er allemaal naast kan doen. Scholieren en hun ouders hebben vaak ook veel vragen over de opleiding, maar ook over Rotterdam als studentenstad. Hierdoor heb je leuke en soms ook persoonlijke gesprekken met mensen, waardoor het werk als Ambassador niet eens als werk aanvoelt. Daarnaast hebben we ook een leuk team en is het altijd gezellig op zo’n dag met z’n allen! 

3. Waarin heb je je het meest kunnen ontwikkelen/wat heb je ontwikkeld?
Twee dingen die ik tijdens dit baantje heb ontwikkeld zijn communiceren en presenteren. Je presenteert veel en merkt na een tijdje ook heel goed wat jouw stijl van presenteren is en welke uitleg wel of juist niet werkt. De doelgroep voor een Ambassador evenement weet ook vaak weinig inhoudelijk over de studie, dus ze moeten het echt van jou op een begrijpelijke manier horen. 

Meer informatie of vragen?

Neem voor meer informatie contact op met Myrrhe Venema (First Ambassador Geneeskunde), via firstambassador.gnk@erasmusmc.nl 
Of kijk op de website van de EUR (let op: inloggen met je EUR-account)