Het Onderwijscentrum

Let op! Vanwege de corona maatregelen is het enkel voor studenten van de faculteit Geneeskunde mogelijk om in het Onderwijscentrum te studeren. EUR studenten van andere faculteiten kunnen niet in het Onderwijscentrum studeren. Hierop zullen toegangscontroles worden gehanteerd.

Bezoekers

Het Onderwijscentrum (OWC) vormt het middelpunt van de faculteitenhet onderwijs van het Erasmus MC. Het biedt ruimte voor het volgen van onderwijs en zelfstudie aan ruim 6000 studenten van de opleidingen Geneeskunde , Klinische Technologie, de MSc Technical Medicine, Nanobiology, Research Masters, Graduate schools, Erasmus MC Academie, Skills lab en Simulatie, Huisartsgeneeskunde en de Medisch Specialistische Vervolgopleidingen.

Zelfstudie
Het onderwijsplein biedt meer dan 400 studieplekken. Studenten kunnen hier studeren en gebruik maken van diverse Computerfaciliteiten. Het onderwijsplein is omringd door 40 colloquium- en collegezalen. Het Onderwijs Service Centrum (OSC), verantwoordelijk voor het OWC, heeft als prioriteit het creëren van een optimale studieomgeving voor studenten.

Toegankelijkheid
Het OWC is uitsluitend toegankelijk voor studenten van de faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Het zichtbaar dragen van de Erasmus MC -pas is vereist bij het studeren in het OWC.

Legitimatieplicht
Hier is het zichtbaar dragen van de Erasmus MC pas verplicht. Je kunt gevraagd worden je te legitimeren. Heb je geen Erasmus MC pas? In dat geval kan worden gevraagd of je je collegekaart, of in het geval van short course de bevestigings email te tonen waaruit blijkt dat je in het Onderwijscentrum mag studeren.

Pauzeren
Praten, bellen, eten of drinken? Doe dit in het gebied rondom de espressobar, leestafel en de Chesterfields.

Stilte
Respecteer de leeromgeving van anderen: pas het gebruik en het volume van je stem, je apparatuur en je algemene gedrag hierop aan.

Opgeruimd & Schoon
Houd met elkaar de leeromgeving schoon en gooi je afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.

Zelfstudieplekken
Een plek mag niet langer dan 15 min. worden verlaten. Spullen die langer op een lege plek blijven liggen worden verwijderd.

Handhaving
Volg altijd de geldende afspraken in het Onderwijscentrum op. Medewerkers van het OSC zien toe op de handhaving.

Meubilair
Geen voeten op de bank en laat het meubilair staan waar het hoort.

Prettige studeeromgeving
Het Onderwijscentrum is een gemeenschappelijke ruimte waar alleen met respect voor elkaar en door naleven van afspraken een goede leeromgeving voor alle studenten bereikt wordt.

Video & Foto opnames
Officiële opnames dienen gemeld te worden bij de afdeling communicatie (press@erasmusmc.nl). Bij opnames in het OWC mogen er geen studenten of bezoekers zonder toestemming herkenbaar in beeld komen. Er mogen geen activiteiten plaatsvinden op de 2e etage bij de studie eilanden. Op de 3e en 4e etage dient rekening gehouden te worden met studerende studenten. Blokker geen looproutes en/of trappen. Sessies mogen niet langer dan 1 uur duren om te lange overlast te voorkomen.

Plattegrond OWC
Hier vind je de plattegrond van het Onderwijscentrum (OWC). Klik op de afbeelding voor een grotere weergave of als je deze wilt downloaden. Wanneer je terug wilt keren naar dit item, klik je op de pijltoets naar links.Openingstijden*
Maandag tot en met vrijdag   08.00 - 22.00 uur: gehele OWC geopend
Zaterdag 09.00 - 17.00 uur: gehele OWC geopend
Zon- en feestdagen  OWC gesloten en niet toegankelijk. Computerzaal 5 is op zondagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur voor zelfstudie m.u.v. feestdagen (Erasmus MC pas noodzakelijk).


Buiten de openingstijden zal de bewaking ongenode bezoekers verzoeken te vertrekken.

Hulphond in het Onderwijscentrum
In het collegejaar 2022-2023 start bij de bacheloropleiding Nanobiology een student, die een hulphond meebrengt. Dit is een officiële hulphond, die toegang heeft tot het Onderwijscentrum van het Erasmus MC. Goed om te weten dat hier officiële toestemming voor is, en dat de hond niet geaaid mag worden en verder geen aandacht gegeven mag worden. Bij vragen kun je contact opnemen met de studieadviseur van Nanobiology: Tanja Hilkhuijsen – studieadviseur-NB@tudelft.nl.

*Wijzigingen voorbehouden. Controleer dit item regelmatig voor de actuele openingstijden.