Minor

Minor
Een minor is een leuke manier om jouw kennis en kunde te verbreden. Je kunt op een makkelijke manier kennis maken met vakken die bij andere faculteiten worden gegeven of de kennis van jouw eigen opleiding bij jouw eigen faculteit verdiepen. 

Elke student van de EUR volgt in zijn/haar derde bachelorjaar een minor. Dit is een samenhangend onderwijspakket wat je volgt naast het curriculum van het derde bachelorjaar van je studie. Een minor duurt maximaal 10 weken en omvat 15 studiepunten. 

Kijk voor meer informatie over minoren in het Erasmus MC op deze website: Erasmus MC Minoren

Twee keuzes
Een minor kent twee vormen waaruit de student kan kiezen. Wanneer je je wilt specialiseren binnen je vakgebied kies je voor een verdiepende minor. De verbredende minor geeft je de kans om je juist op een ander vlak te ontwikkelen en je kennis te verbreden.

Toelating
Check eerst in de toelatingsmatrix om te zien voor welke minors je jezelf kunt aanmelden.

Aanmelden
Toewijzing van een minorplek vindt plaats op basis van datum van aanmelding. Wees dus op tijd met aanmelden. Wanneer de minor van jouw keuze vol zit, zal je dus een andere minor moeten kiezen. Daarnaast kun je je maar voor één minor tegelijk aanmelden. Op de webpagina; Aanmelden minoren vind je meer informatie en wanneer je jezelf kunt aanmelden.

Minor in het buitenland
Voordat je vertrekt naar het buitenland voor je minor is het belangrijk de voorwaarden op het Aanvraagformulier Erasmus MC-beurs zorgvuldig door te nemen. Hierin lees je aan welke voorwaarden je moet voldoen om, na terugkomst, aanspraak te kunnen maken op de Erasmus MC-beurs. Als het Aanvraagformulier Erasmus MC-beurs met de juiste bijlagen in één keer compleet wordt ingeleverd, zorgt dit voor een snellere verwerking en uitbetaling. Je kunt het Aanvraagformulier vinden in het Stappenplan van de Canvaspagina Studie/stage in het buiteland onder het kopje “Financiën".  |

Meer informatie over studie/stage in het buitenland vind je in het STiP item Studie/stage in het buitenland.

Voorwaarden aanvraag
Een aanvraag kan uitsluitend in behandeling worden genomen als:

Contact
Heb je een vraag over de aanmeld- of plaatsingsprocedure, bekijk de veelgestelde vragen in ASK Erasmus (zoekwoord: minor). Heb je toch nog vragen? Stuur dan een e-mail naar de minorcoördinator via het e-mail adres; minor@erasmusmc.nl.