Commissie Bijzondere Toelating Geneeskunde

Taken van de Commissie
De Commissie Bijzondere Toelating Geneeskunde (CBTG) beoordeelt de vooropleiding van studenten die Geneeskunde willen studeren en niet direct aan de vooropleidingseisen van de bachelor Geneeskunde voldoen. Aan de hand van deze beoordeling bepaalt het CBTG of student aanvullende certificaten moet behalen om te voldoen aan de vooropleidingseisen. Het CBTG beoordeelt ook of de aangeleverde stukken voldoen aan de landelijke opleidingseisen.

Toelaatbare vooropleiding
Het is wettelijk bepaald welke (aanvullende) vooropleidingseisen voor de bachelor Geneeskunde gelden. Studenten die direct aan de vooropleidingseisen van de bachelor Geneeskunde voldoen zijn:

Niet toelaatbare vooropleiding
Heb je een vooropleiding waarmee je niet direct aan de vooropleidingseisen van de bachelor Geneeskunde voldoet, maar je hebt geen uitnodiging ontvangen om aanvullende stukken toe te sturen? Neem dan contact op met het Onderwijs Service Centrum (OSC). Verdere informatie over de toelatings- en aanvullende eisen vind je op onze website

Buitenlandse vooropleiding
Buitenlandse vooropleidingen worden beoordeelt door het Admissions Office.

Vrijstelling
Wanneer het CBTG of Admissions Office heeft bepaald wat je nog moet aanleveren om te voldoen aan de vooropleidingseisen kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vrijstelling. Vrijstelling kan alleen worden gegeven voor een geheel vak, niet voor aparte onderdelen binnen een vak. Stukken hiervoor kun je aanleveren en hieruit moet blijken dat ze relevant zijn en dat het vakinhoudelijk voldoet aan het desgewenste niveau.

Contact
Voor verdere vragen en informatie kun je contact opnemen met het OSC.