Aanmelden

Let op: Lees ook alle informatie op deze pagina goed door vóórdat je start met je aanmelding.

Aanmelden

Voor een volledig overzicht van alle studies, bezoek de volgende website. Voor de verpleegkundige vervolgopleidingen, medisch ondersteunende opleidingen of losse leereenheden kun je je aanmelden via deze pagina.
Wanneer je een CZO-opleiding gaat volgen via je zorginstelling, doen je jezelf ook in te schrijven bij het CZO naast je inschrijving bij het opleidingsinstituut. Voor meer informatie over aanmelding bij het CZO, bezoek de volgende pagina.

Startmoment kiezen
Tijdens je aanmelding kan je voor een startmoment kiezen al betekent dit niet dat je ook definitief wordt toegelaten aangezien dit afhankelijk is van de opleidingsplaatsen. Houdt er dus rekening mee dat het kan voorkomen dat het startmoment later is wanneer de groep vol zit. De einddatum vermeldt bij je aanmelding is de einddatum van het collegejaar (31 augustus) en wordt later aangepast naar de daadwerkelijke einddatum.

Definitieve bevestiging van je inschrijving
Nadat je je hebt aangemeld en je aanmelding volledig is beoordeelt en je bent toegelaten tot de opleiding, ontvang je een definitieve bevestiging per e-mail. In deze e-mail wordt je definitieve start- en einddatum van de opleiding bevestigd.

Studentnummer en collegekaart
Je ontvangt bij aanmelding ook je studentnummer. Dit ontvang je eenmalig, bewaar het daarom goed. Vermeld altijd je studentnummer en opleiding groep wanneer je contact opneemt met Erasmus MC Academie. Na aanmelding krijg je een weblink toegestuurd voor het uploaden van een digitale pasfoto. Dit is nodig voor je collegekaart. Je collegekaart wordt opgestuurd naar je thuisadres.

ERNA-account en studenten e-mailadres
Kort na je aanmelding ontvang je je digitale studentenaccount (ERNA). Met je ERNA-account kun je inloggen in je studenten e-mailadres. Let op: het is niet toegestaan om je studenten e-mailadres te wijzigen. Je loopt anders het risico dat je e-mails niet ontvangt. Meer informatie over je ERNA-account en studenten e-mailadres vind je in het item 'ERNA-account'.

Introductiebijeenkomst
Uiterlijk één week voor aanvang van de opleiding ontvang je van het Onderwijs Service Centrum (OSC) via de mail een uitnodigingsbrief met informatie over de introductiebijeenkomst, mits je op tijd bent aangemeld. Uiterlijk twee weken voor aanvang van de introductiebijeenkomst ontvang je de inloggegevens van ‘itslearning’ (digitale leeromgeving) via het e-mailadres dat je tijdens je aanmelding hebt opgegeven. Controleer ook je SPAM box voor de zekerheid.

Vrijstelling en EVC-traject
Denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen en/of een EVC-traject dan dien je vóór aanmelding de vrijstellingsaanvraag in te dienen. Zie ook het item Vrijstellingen en EVC-procedure.

Contact
Voor inhoudelijke vragen en informatie neem contact op met de desbetreffende Unit waar de door jou gekozen opleiding onder valt. Heb je vragen over administratie en aanmelding etc. neem dan contact op met het OSC Team Academie via osc.za@erasmusmc.nl.