Algemene informatie en voorbereiding

iVTG staat voor interuniversitaire VoortgangsToets Geneeskunde. De iVTG is bedoeld als instrument om jouw kennis en ook de groei daarvan aan te tonen. In de Master zijn geen bloktoetsen meer, dus de iVTG laat zien of je kennisniveau op orde is. Tijdens je Master Geneeskunde zijn er twaalf iVTG toetsmomenten waaraan je deel kunt nemen. De toetsen vinden meestal plaats eind september, begin december, eind februari en eind mei.

Masterjaar 1: toetsmoment 13, 14, 15 en 16
Masterjaar 2: toetsmoment 17, 18, 19 en 20
Masterjaar 3: toetsmoment 21, 22, 23 en 24

De iVTG is een adaptieve toets, wat inhoudt dat er een grote vragenbank met toetsvragen bestaat die allemaal na uitgebreide tests een bepaalde normering/moeilijkheidsgraad toegewezen hebben gekregen. Aan het begin van de toets wordt aan de hand van je goede en foute antwoorden vastgesteld op welk kennisniveau je je bevindt. Naarmate de toets vordert wordt jouw kennisniveau met steeds grotere zekerheid vastgesteld en krijg je vragen die op jouw niveau aansluiten.

Meer algemene informatie over de iVTG vind je op de website van de iVTG.

Praktisch
De informatie over de toetsdata en toetsafname van de iVTG wordt aan de studenten gecommuniceerd.

Waar?
De iVTG wordt afgenomen op de Campus Woudestein in het Exam Centre (S Building). Is de locatie elders, dan word je hierover geïnformeerd.

Hoe?
De iVTG wordt afgenomen via een Chromeboek van de EUR in het toetsprogramma ‘iVTG TestVision’. Het is niet mogelijk om de iVTG via Online Proctoring te maken, ook niet bij verblijf in het buitenland. Vanaf februari 2023 is op landelijk niveau afgesproken dat er kladpapier mag worden gebruikt tijdens het maken van de iVTG. Als je kladpapier wilt gebruiken, neem dan ook een pen mee. Het kladpapier wordt beschikbaar gesteld en moet je na afloop van de toets en/of bij het verlaten van de tentamenzaal inleveren bij de surveillant.

Voorbereiding op de iVTG
De iVTG zal gedurende je Master een steeds terugkomend en belangrijk element vormen. Het is prettig om je daarop goed te kunnen voorbereiden.

Tips en adviezen
Op de website van de iVTG vind je een heleboel tips en adviezen met betrekking tot de iVTG. Daarnaast kunnen we veel leren van andere Geneeskunde faculteiten die al langere tijd gebruikmaken van de iVTG. Lees bijvoorbeeld de tips en adviezen van het VUmc eens door.

Oefentoetsen
Op de website van de iVTG vind je een (niet-adaptieve) oefentoets om vast een goede indruk op te doen wat voor vragen er gesteld worden tijdens de iVTG. Daarnaast vind je op de website van Arts in Spé ook toetsen van enkele jaren terug in hun geheel terug. Via de Plexuz App heb je ook de mogelijkheid om oefenvragen te maken.