Resultaten

Als we het hebben over resultaten van de iVTG, gaat het over de resultaten van de individuele toetsmomenten en over de jaarresultaten per Masterjaar.

Het resultaat van een toetsmoment
Na ieder iVTG toetsmoment waaraan je hebt deelgenomen ontvang je een resultaat. Dit zijn de mogelijke resultaten:

D – niet deelgenomen
O – onvoldoende: je hebt onder het niveau van het betreffende toetsmoment gepresteerd.
V – voldoende: je hebt op het niveau van het betreffende toetsmoment gepresteerd.
G – goed: je hebt boven het niveau van het betreffende toetsmoment gepresteerd.

Meetmoment of meetniveau
De iVTG-cyclus in de master bestaat uit 12 toetsmomenten (ook wel meetmomenten genoemd). Dit is een chronologische volgorde van toetsen, beginnend bij 13 en eindigend bij uiterlijk 24. Ieder toetsmoment heeft een bepaalde normering die bepaalt wat jouw score moet zijn om een voldoende of een goed te behalen voor dit toetsmoment. Deze normering staat vast. Echter kun je in ProF ook zien op welk meetniveau je hebt gescoord. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe een tabel in ProF eruitziet:



Onder Mm zie je om welk toetsmoment het gaat. Onder ‘niveau’ vind je twee niveaus, gescheiden door een /. Het getal voor de schuine streep geeft het niveau aan waarop je Voldoende hebt gescoord. Het tweede getal geeft het niveau aan waarop je Goed hebt gescoord. Hieronder vind je een Onvoldoende, Voldoende en Goed toegelicht:

Normering
Bij de bepaling van de resultaten van de iVTG wordt een absolute norm gehanteerd. Deze norm is uitgebreid getest en vergeleken met de relatieve norm. Omdat de absolute norm heel stabiel is en bijzonder goed aansluit bij de resultaten op basis van de relatieve norm, is er voor ieder meetmoment een absolute norm vastgesteld. Meer informatie hierover vind je op de pagina Normering van de website van de iVTG. Je vindt daar ook de absolute normen per toetsmoment.

Inzage
Er is na ieder toetsmoment gelegenheid om de eigen gemaakte toets in te zien. De inzage gaat op inschrijving via het OSC. De inzage gebeurt onder tentamen-omstandigheden en is niet mogelijk via online proctoring. Om de inzage voor zoveel mogelijk studenten toegankelijk te maken, zijn er drie inzagemomenten aan het einde van de dag. Daarnaast heeft de opleiding de affiliatiecoördinatoren gevraagd de studenten in de gelegenheid te stellen om naar de iVTG-inzage te gaan.

Het jaarresultaat
Je jaarresultaat per Masterjaar wordt bepaald aan de hand van de huidige Regels en Richtlijnen. Een bepaalde combinatie van resultaten zorgt voor een bepaald jaarresultaat. Met ingang van 9 januari 2024 zijn de nieuwe Regels en Richtlijnen van kracht geworden. Deze worden gebruikt voor het vaststellen van een jaarresultaat vanaf de toets van februari 2024 en worden niet met terugwerkende kracht toegepast. Je moet minimaal één of twee keer per Masterjaar op een bepaald meetniveau scoren om je jaarresultaat te behalen. Dit kan ervoor zorgen dat je al eerder met je iVTG-cyclus klaar bent dan op toetsmoment 24. In de Regels en Richtlijnen zijn ook de voorwaarden voor de iVTG opgenomen om Cum Laude af te kunnen studeren. Let op: de huidige Regels en Richtlijnen zijn leidend bij het bepalen van je jaar-/eindresultaat. Deze tekst kan verouderde informatie bevatten, dus controleer altijd de huidige Regels en Richtlijnen.

Voorbeeld:
Laila ziet in haar ProF-overzicht dat ze de toets van december 2023 op meetmoment 21 heeft behaald met een Voldoende op meetniveau 24. In december waren de oude Regels en Richtlijnen van kracht. Ze voldoet volgens die Regels en Richtlijnen niet aan de eisen voor een jaarresultaat. In  februari 2024 behaalt ze op meetmoment 22 weer een Voldoende op meetniveau 24. In de nieuwe Regels en Richtlijnen die op dat moment geldend zijn (let op: dit kan wijzigen, raadpleeg altijd de huidige Regels en Richtlijnen) ziet ze het volgende:



Laila weet dat ze haar iVTG-cyclus nu heeft afgerond met een Voldoende.

Wanneer het voor jou belangrijk is om een Goed als eindresultaat te behalen, kun je na het behalen van een Voldoende nog deelnemen aan (een) volgende iVTG-afname(s). Als je jaarresultaat als gevolg daarvan aangepast moet worden van een Voldoende naar een Goed, kun je contact opnemen met de VBC-R.

Wanneer krijg ik mijn resultaten?
De iVTG toetsafname vindt landelijk plaats in een bepaalde periode die je vindt op de website van de iVTG. Circa twee weken na deze toetsafname-periode worden de resultaten van de toets bekendgemaakt in ProF. De toetsresultaten worden daarna geregistreerd in Osiris.

Het vaststellen van de jaarresultaten/eindresultaten neemt iets langer in beslag. Wanneer de toetsresultaten bekend zijn in ProF, zullen de jaar-/eindresultaten uiterlijk vier weken daarna geregistreerd worden in Osiris.