Inschrijving en herijking

Inschrijven
Iedereen die voor de master Geneeskunde staat ingeschreven en onderwijs (coschappen, Methoden van Onderzoek en Masteronderzoek) volgt, neemt deel aan de iVTG. Is dit voor jou van toepassing? Dan moet je jezelf inschrijven voor de iVTG. Hoe je dat doet, vind je in het STiP item Tentameninschrijvingen en -resultaten. Afname van de iVTG vanuit het buitenland is niet toegestaan. Als je in het buitenland bent tijdens een iVTG toetsmoment, schrijf je je wel in voor dit toetsmoment maar neem je niet deel.

Op welk niveau moet ik me inschrijven?
Als je voor het eerst deelneemt aan de iVTG, schrijf je je in op toetsmoment 13. Daarna schrijf je je steeds in voor het eerstvolgende toetsmoment, ook als je niet aan dat toetsmoment deel kunt nemen.

Een voorbeeld:
Sanne volgt in haar derde Masterjaar een co-schap in het buitenland. Ze mist daardoor toetsmoment 22. Ze schrijft zich wel in om te voorkomen dat ze aan het einde van haar Master nog iVTG’s moet maken en studievertraging oploopt. Ze krijgt als resultaat voor toetsmoment 22 een D (niet deelgenomen). Als ze weer terug is in Nederland schrijft ze zich in voor toetsmoment 23 en vervolgt ze haar iVTG-cyclus.

Als je je steeds inschrijft voor het volgende toetsmoment (ook als je niet deelneemt), zal bij je inschrijving in OSIRIS student steeds het volgende toetsmoment beschikbaar zijn.

Wat moet ik doen als ik niet deel kan nemen aan een iVTG toetsmoment?
Je moet je, zoals hierboven beschreven, gewoon inschrijven voor dit toetsmoment. Je hoeft je niet per e-mail af te melden. Je zult als resultaat voor de toets een D krijgen, wat inhoudt dat je niet hebt deelgenomen. Je kunt je daarna voor het volgende toetsmoment inschrijven en op deze manier blijf je op schema.

Herijking van je toetsmoment
De cyclus van 12 toetsmomenten verdeeld over drie Masterjaren geldt alleen wanneer je Master nominaal verloopt. Wanneer er sprake is van een uitzondering, bijvoorbeeld een vrijstelling voor je Masteronderzoek, kan je Master korter zijn en heb je dus minder gelegenheden om alle toetsmomenten van de iVTG te maken. In zo’n geval moet je een herijking van je toetsmoment aanvragen via Osiris Zaak. Dit kan tot uiterlijk twee weken voor de iVTG-afname. Een herijking zorgt er dus voor dat je op schema blijft, ook al mis je een iVTG-afname.

Voorbeeld van een herijking:
Mustafa begint in september 2022 aan zijn Master geneeskunde en maakt dan toetsmoment 13. Hij krijgt – omdat hij een Research Master heeft gevolgd – van de Examencommissie een vrijstelling voor zijn Methoden van Onderzoek en zijn Masteronderzoek. Hij realiseert zich dat hij daardoor sneller klaar is met zijn studie dan de rest van zijn instroom en hij vraagt een herijking aan via Osiris Zaak. De VBC-R (Voortgangstoets BegeleidingsCommissie Rotterdam) keurt zijn verzoek goed en herijkt hem naar toetsmoment 16 op het volgende toetsmoment (december). Mustafa maakt in december toetsmoment 16 (in plaats van 14) en kan zo zijn iVTG-cyclus vervolgen zonder aan het einde van zijn Master studievertraging op te lopen.

Hoe maak ik een herijkingsverzoek aan?
Je kunt een herijkingsverzoek indienen via Osiris Zaak. Als je herijkt moet worden op basis van een vrijstelling of een coschap in het buitenland, zorg dan dat je vrijstelling of coschap eerst goedgekeurd en geregistreerd is in Osiris zodat het zichtbaar is op je studievoortgangsoverzicht. De VBC-R baseert de uitslag van je herijkingsverzoek op je studievoortgangsoverzicht. Als jouw vrijstelling of coschap daar niet op geregistreerd staat, kunnen we je herijking nog niet in behandeling nemen en wordt de herijking voorlopig afgewezen.

Wanneer krijg ik een reactie op mijn herijkingsverzoek?
De VBC-R zal je herijkingsverzoek op tijd voor het komende toetsmoment afhandelen, mits je je herijkingsverzoek uiterlijk twee weken voor de iVTG-afname hebt ingediend.