Het Onderwijscentrum

Bezoekers
Het Onderwijscentrum (OWC) vormt het middelpunt van de faculteit Geneeskunde van het Erasmus MC. Het biedt ruimte voor het volgen van onderwijs en zelfstudie aan ruim 6000 studenten van de opleidingen Geneeskunde, Klinische Technologie, Nanobiology, Research Masters, PhD, Erasmus MC Academie, Skills lab en Simulatie, Huisartsgeneeskunde en de medisch specialistische vervolgopleidingen.

Zelfstudie
Het onderwijsplein biedt  meer dan 400 studieplekken. Studenten kunnen hier studeren en gebruik maken van diverse ICT faciliteiten. Het onderwijsplein is omringd door 40 colloquium- en collegezalen. Het Onderwijs Service Centrum (OSC), verantwoordelijk voor het OWC, heeft als prioriteit het creëren van een optimale studieomgeving voor studenten.

Toegankelijkheid
Het OWC is uitsluitend toegankelijk voor studenten van de Erasmus Universiteit, de Research Masters, Klinische Technologie, Nanobiology en de Erasmus Academie. Het zichtbaar dragen van de Erasmus MC pas is vereist bij het studeren in het OWC.

Prettige studeeromgeving
Het Onderwijscentrum is een gemeenschappelijke ruimte waar alleen met respect voor elkaar en door het naleven van afspraken een goede leeromgeving voor alle studenten bereikt wordt.

Legitimatieplicht
Het zichtbaar dragen van de Erasmus MC pas in het OWC is verplicht. Je kunt gevraagd worden je te legitimeren. Heb je geen Erasmus MC pas? In dat geval kan worden gevraagd of je je collegekaart, of in het geval van short course de bevestigings e-mail te tonen waaruit blijkt dat je in het Onderwijscentrum mag studeren.

Opgeruimd & Schoon
Houd met elkaar de leeromgeving schoon en gooi afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.

Zelfstudieplekken
Een plek mag niet langer dan 15 min. worden verlaten. Spullen die langer op een lege plek blijven liggen worden helaas verwijderd.

Pauzeren
Praten, bellen, eten of drinken? Doe dit in het gebied rondom de espressobar, leestafel en de Chesterfields zodat studerende studenten niet worden gestoord.

Meubilair
Het is niet toegestaan voeten op de bank te leggen en het meubilair te verschuiven.

Stilte
Respecteer de leeromgeving van anderen: pas het gebruik en het volume van je stem, apparatuur en algemene gedrag hierop aan.

Handhaving
Volg altijd de geldende afspraken in het Onderwijscentrum op. Medewerkers van het OSC zien toe op de handhaving.

Video & Foto opnames
Officiële opnames dienen gemeld te worden bij de afdeling communicatie (press@erasmusmc.nl). Bij opnames in het OWC mogen er geen studenten of bezoekers zonder toestemming herkenbaar in beeld komen. Er mogen geen activiteiten plaatsvinden op de 2e etage bij de studie eilanden. Op de 3e en 4e etage dient rekening gehouden te worden met studerende studenten. Blokkeer geen looproutes en/of trappen. Sessies mogen niet langer dan 1 uur duren om te lange overlast te voorkomen.

Openingstijden*

Maandag tot en met vrijdag

8.00 - 22.00 uur: gehele OWC geopend

Zaterdag

09.00 - 17.00 uur: gehele OWC geopend

Zondag

Afhankelijk van het tentamenrooster is computerzaal 5 een paar keer per jaar beschikbaar voor zelfstudie. Erasmus MC studentenpas noodzakelijk. Openingstijden 09.00 – 17.00 uur, datums te vinden in het rooster.

Zon- en feestdagen (incl. 1e week Kerstvakantie)

OWC gesloten en niet toegankelijk.

Buiten de openingstijden zal de bewaking ongenode bezoekers verzoeken te vertrekken.
Ga naar het item Onderwijs Service Centrum voor de openingstijden van het OSC.

*Wijzigingen voorbehouden. Controleer dit item regelmatig voor de actuele openingstijden.