Erasmus MC pas studenten

Verplicht zichtbaar dragen
De Erasmus MC pas dient ter identificatie en toegang tot verschillende gebouwdelen. Alle studenten en medewerkers van het Erasmus MC zijn verplicht de pas zichtbaar te dragen. Ook in het Onderwijscentrum.

Legitimeren
Bij tentamens is identificatie mogelijk met je collegekaart (in onbeschadigde staat) of, indien je niet beschikt over je collegekaart, een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of Nederlands rijbewijs). Er kunnen toegangscontroles plaatsvinden en je kunt door medewerkers van de Beveiliging en het Onderwijs Service Centrum (OSC) gevraagd worden je te legitimeren.•

Erasmus MC pas maken
In de maand september krijgen alle eerstejaars studenten Geneeskunde via het onderwijsrooster een uitnodiging voor het laten maken van een Erasmus MC pas bij de Servicedesk, Fe-209. Als je verhinderd bent op het moment van uitnodigen, kun je bij de Servicedesk een nieuwe afspraak maken.

Nieuwe pas maken
Je kunt een pas laten maken bij de Servicedesk (Fe-209). Bij verlies of beschadiging van de pas kun je tegen betaling van €10,- euro een nieuwe pas laten maken. In geval van diefstal kan dit met een kopie van je aangifte kosteloos.

Pas werkt niet?
De Erasmus MC pas werkt uitsluitend als je goed staat ingeschreven voor de opleiding Geneeskunde. Controleer in Studielink je inschrijving en neem contact op met het OSC als je wel goed staat ingeschreven maar de pas toch niet werkt.

Problemen met pas
Sta je goed ingeschreven maar de Servicedesk kan geen pas voor je maken of werkt de pas niet (meer)? Controleer dan eerst in Studielink of je inschrijving echt voltooid is en of je alle stappen hebt ondernomen tijdens het inschrijfproces, inclusief het uploaden van je pasfoto bij de Erasmus Universiteit (EUR). Is dit in orde? Dan kun je contact opnemen met het Onderwijs Service Centrum.

Pas inleveren
Na beëindiging van je studie, dien je de Erasmus MC pas in te leveren. De Erasmus MC pas kun je inleveren bij de Servicedesk, balie 3 + 4, Fe-209 (witte balie). Houd er rekening mee dat P&O Centraal een boete oplegt indien de pas niet wordt ingeleverd. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de Servicedesk (010-7044441).

Bezoekerspas faculteitsgebouw
De receptie van het faculteitsgebouw verstrekt geen bezoekerspassen meer aan medewerkers en studenten die hun Erasmus MC pas niet bij zich hebben. Ben je je EMC pas vergeten? Dan kun je hiervoor terecht bij de Servicedesk (Fe-209). Hier zijn kosten aan verbonden. Vergeet je voor de eerste keer je pas, dan kost dit je €10. Vergeet je deze de tweede keer, dan kost dit je €25. De Servicedesk verstrekt in deze gevallen een duplicaatpas die gelijk is aan de originele pas. Deze duplicaatpas moet binnen twee weken na uitgifte weer worden afgegeven bij de Servicedesk. Voor vragen hierover kun je terecht bij de receptie van de Servicedesk of bellen naar 010-7044441.