Technical Medicine stages

Stageperioden
Technical Medicine studenten lopen in hun tweede jaar vier stages verdeeld over één studiejaar. Elke stageperiode duurt 10 weken. Afhankelijk van je studietraject kun je kiezen uit een selectie van internships.

Uitnodiging
Ongeveer 2-3 maanden voordat je stage begint ontvang je een uitnodiging per e-mail met informatie over de stageperiode. In deze mail wordt ook verwezen naar een link waar je de selectie van stages kunt vinden. Voor elke internshipperiode ontvang je een nieuwe uitnodiging.

Indeling stages
Omdat er maar één student op één stageplek geplaatst kan worden, kan het voorkomen dat je wordt ingedeeld op een stageplek die niet jouw eerste voorkeur heeft. Voor zover dat mogelijk is wordt er, naarmate je verder in je opleiding bent, meer rekening gehouden met je eerste voorkeur.

Stage bij Erasmus MC
Wanneer je stage gaat lopen in het Erasmus MC ben je verplicht een stageovereenkomst te tekenen. Je kunt deze bij de Onderwijs Service Centrum (OSC) balie tegenover de boekenwand in de komen ondertekenen en neem je ID-bewijs mee ter identificeren (géén rijbewijs). Wanneer dit geregeld is krijg je een microsectie nummer om o.a. toegang aan te vragen voor HiX en wordt er een Erasmus MC pas voor je aangevraagd. Voor meer informatie over de Erasmus MC pas, lees het volgende item.

Hepatitis B gevaccineerd
Bij je eerste stage moet je tevens kunnen aantonen dat je tegen Hepatitis B gevaccineerd bent. Het bewijs van de titerbepaling dien je bij het LUMC in te dienen voor registratie. Voor meer informatie over de titerbepaling, lees het volgende item.

Voor meer informatie over stages van de opleiding kijk op het studentenportal via de volgende link.